Brödpinnar

I dagens koas hittar vi 

smaskiga brödpinnar!



Vill du ha någon extra till soppan? Eller kanske till salade?
Då är detta receptet för dig! Brödpinnar kan ge en extra touch till maten
eller funka som ett mellanmål!


Du behöver:

1,5dl vatten
1/4 pkt jäst
1/2msk valfri olja
1/2 salt
1äggula (spara äggvitan)
3 1/2dl vetemjöl
Valfria kryddor





  • Gör så här:

1. Värm vattnet upp till 37grader (ljummet). Det ska inte koka!

2. Tillsätt oljan med vatten och rör runt. Jag valde olivolja.

3. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt sedan vatten/olje blandningen. Sedan tillsätter du socker och salt också, blanda väl.

4. Sedan tar du en fjärde del intaget av mjölet i taget och tillsätter till blandningen, så att det blir lätt att blanda. Degen ska vara lite kladdig.

5. Lägg ut degen på en platt yta med ett tunnt lager mjöl, rulla degen till en tjockkorv. Dela sedan den i tre delar. Sedan gör du steget igen fast du delar degen i på mitten igen och igen så att det blir tolv bitar. Gör det på hela degen.

6. Rulla ut dom små bitarna till smala pinnar/korvar så att dom är lika tunna som ett lillfinger. Lägg dom sedan på en plåt med smörpapper på.

7. Pensla alla pinnar/korvar med äggvitan och krydda dom med vad du vill. Jag valde flingsalt och vitlökspulver.


Kommentarer

Populära inlägg